woensdag 26 januari 2022

Happy New Year - met Oxide

Ik kreeg een ingeving deze week, waarbij ik zelf een achtergrond met Distress Oxide wilde maken. Aangezien ik het hele jaar toch kerst en nieuwjaarskaarten maak, heb ik dit als thema gebruikt.

Dit is de kaart geworden:


Hieronder de uitleg hoe ik het het gemaakt.

Op mijn glasplaat heb ik wat Distress Oxide gedaan en hier met mijn waterspray wat water opgedaan en daar het aquarelpapier doorheen gehaald. Dit heb ik per kleur gedaan en tussendoor gedroogd met mijn heattool.

In wit stempelpapier heb ik 2 keer een label uitgestand met de big label van Marianne Design (CR1551) en heb ik uit 1 deel een rechthoek gestansd. Vervolgens met de vuurwerkstempels (TC0845) van Marianne Design met Oxides gestempeld. Deze zijn waarschijnlijk niet meer verkrijgbaar, maar er is wel een alternatief verkrijgbaar: TC0888 -Marianne D Clear Stamp & Die set Tiny‘s Sterretjes | Marianne Design | boekensteuntjewebshop


De tekst Happy New Year heb ik met een stansset van Studio Light in zowel wit als uit het papier dat ik op kleur heb gebracht gestansd. Deze set heeft een buitenrand en letters die je erop kunt plakken. Hieronder een foto van de gekleurde letters (buitenrand).Er moet nog een lintje aan, maar die had ik niet in de juiste kleur liggen.

Een foto van de gebruikte producten en daaronder links naar de producten in de webshop van 't Boekensteuntje (hier ben ik DT-lid):


Marianne Design Big Tag CR1551 (te bestellen via de winkel, als deze in webshop op uitverkocht staat)

De gebruikte letters zijn van Studio Light Essentials cutting dies StencilSL391.
De vuurpijl van Marianne Design heeft nummer LR0503.
 
Ik wil graag met deze kaart meedoen aan de volgende challenges:
#mutsencluppie challenge 1 Happy New Year

2 opmerkingen:

  1. Wat een prachtige creaties heb je gemaakt met de distress oxide. Bedankt dat je mee doet bij K&K. Groetjes Ingrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig gedaan met de distress oxide. Leuk dat je met ons meespeelt bij K&K.

    Groetjes Hermien

    BeantwoordenVerwijderen