woensdag 7 juli 2021

Een nieuwe baan

 


Hoi allemaal,

vandaag heb ik weer een kaartje voor jullie, welke ik als DT-lid van 't Boekensteuntje Creatief heb gemaakt. 

Ik heb van deze kaart ook een werkbeschrijving gemaakt:

De basis is de snoeppot van Dutch Doobadoo. Het gebruikte designpapier is van Nellie Snellen (Neva030 Green Flowers en Neva027 Green Squares. Het plaatje komt van een knipvel van Nellie Snellen (NEVI079 - Sunflower). De randjes van het papier zijn bewerkt met Versa Magic Aloe Vera. Met deze kleur is ook de tekst uitgelicht:


Voor wie het nog niet weet hoe je de geëmboste delen een kleurtje kan geven (we zijn tenslotte allemaal ooit eens begonnen), je stanst het papier uit, daarna embos je en laat je het papier nog even in de mal zitten. Met een blending tool en wat inkt breng je wat inkt aan. Als de daarna het papier uit de mal haalt, is het geëmboste deel op kleur.

De bloemen en takjes kun je natuurlijk uit gekleurd cardstock stansen, maar Astrid heeft er dit keer voor gekozen ze zelf te kleuren met inkt.


Van de bloemen en takjes heeft ze vervolgens een toefje gemaakt, waarin ze ook teksten van de tekstvellen van 't Boekensteuntje heeft verwerkt.


Verder de bovenkant van de snoeppot opgeleukt met lint.

Ik wil met deze kaart ook graag meedoen aan de challenge van Creative Sketchy Girls, met als thema lint, touw en kant:Nog even een overzicht van de gebruikte materialen:

Versa Magic Groen Aloe Vera
Distress Oxide Oranje Spiced Marmelade
Marianne Design Craftable tekst CR1309
Marianne Design Craftable takjes CR1494
Noor Design Sunflower 6002/0452
1 opmerking:

  1. Heel erg mooi geworden en goed uit gelegd. Wist in het begin helemaal niet dat je papier in mal moest laten zitten om met inkt te bewerken. Was zo blij toen ik dat ontdekte.
    Liefs, Christa

    BeantwoordenVerwijderen